Rregullat e tërheqjes ekzistojnë dhe duhet të respektohen: kjo është e vërteta e pastër dhe e thjeshtë. Në veçanti, ne mund t’i identifikojmë tre prej tyre, të cilat na ndihmojnë të kuptojmë se si të zhvillojmë më së miri një marrëdhënie dhe, mbi të gjitha, ato na nxisin të duam më lehtë një person sesa një tjetër.

Në dashuri thuhet se nuk ka rregulla, por kur bëhet fjalë për tërheqjen që nënkupton gjithçka, duket se ekzistojnë elemente themelore që askush nuk mund t’u rezistojë dhe për këtë është e saktë të thuhet se themelet e një marrëdhënieje që funksionon janë të bazuara në 3 elemente specifike: tërheqja fizike (para së gjithash), afërsia në vendin e dytë dhe më në fund ngjashmëria ndërmjet dy anëtarëve të çiftit.

Në mesin e rregullave të tërheqjes, pra, tërheqja e seksit luan një rol të madh në sjelljen e çiftit të ardhshëm. Ne kurrë nuk do të afrohemi me një person që nuk na tërheq, kështu që kushdo që thotë se aspekti fizik nuk llogaritet me të vërtetë nuk merr parasysh se ndoshta ka qenë aspekti fizik i personit që e ka tërhequr atë.

Tërheqja na afron më shumë: fizionomia, detaje të fytyrës dhe madje edhe era, janë ato që na bëjnë të hyjmë në një marrëdhënie me një person dhe veçanërisht duke filluar nga ngjyra e syve para thellësisë së tyre dhe buzëqeshja. Nuk është sipërfaqësore të biesh në dashuri me dikë që të pëlqen fizikisht: është kimi e pastër dhe e thjeshtë.

I dyti i rregullave të tërheqjes, është afërsia. Pasi e vlerëson fizikisht një person, në fakt, është e nevojshme të kuptohet nëse po ky person do të ishte i gatshëm të qëndronte pranë nesh në shumë momente. Është pikërisht në fazën e parë të një marrëdhënieje që ne gjithashtu e konsiderojmë afërsinë fizike si thelbësore për të na bërë të njohim personin tjetër dhe ta jetojmë atë në jetën e përditshme. Në një kohë të mëvonshme mund të ndodhë që një nga të dy të jetë detyruar të largohet për punë, në atë rast do të flasim për “afërsi mendore” dhe mbështetje për të ardhmen  si individë dhe si çift.

I fundit nga tre rregullat themelore të tërheqjes është sigurisht ngjashmëria. “Similis cum hasonlóbus”, thoshte Ciceroni dhe ai kishte të drejtë. Për të njohur veten ne kemi nevojë për pamjen dhe pra për fizikun, për të vazhduar marrëdhënien e afërsisë me partnerin tonë, por për ta sjellë atë në një nivel më të lartë të pjekurisë, ne duhet të kemi të njëjtin vizion të botës me gjysmën tjetër.

Ngjashmëria çon në të pasurit të njëjtat vlera dhe të menduarit në të njëjtën mënyrë, duke u përpjekur shpesh t’i zgjidhë problemet në të njëjtën mënyrë, përveç faktit se vendimet e rëndësishme të jetës, si të kesh fëmijë, të lëvizësh, të shkojnë me pushime etj., bëhen vërtet të ndërlikuara dhe shkatërruese për çiftin nëse ka mendime vërtetë të ndryshme.

Ngjashmëria është një rregull i artë në dashuri, si tërheqja dhe afërsia, por për pjesën tjetër, është e gjitha në duart e vetë dashurisë!
/MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress