Një vëlla është një dhuratë, një bekim, edhe nëse kjo lidhje speciale shpesh karakterizohet nga grindje! Si fëmijë ai mund të mos e ketë treguar gjithmonë veten të jetë i mirë me ju, por ju e dini që thellë ai ju do shumë dhe e dëshmon atë vetëm në atë mënyrë të parëndësishme që përpiqet për të të bërë qejfin.

Lidhja mes vëllezërve dhe motrave është unike dhe ka një ndikim të thellë në rrugën e rritjes. Konflikte, diskutime, xhelozi, teka … këto ndjenja janë vetëm fillimi i një liste të gjatë të situatave me të cilat duhet të përballeni, piqeni, rriteni. Ata në të vërtetë përfaqësojnë një bekim.

Lidhjet e gjakut janë më të forta se çdo lidhje tjetër

Marrëdhënia që ne ndajmë me një vëlla është e paçmuar. Vjen nga e njëjta familje dhe nga i njëjti gjak, ne ndajmë me të momentet tona të para të jetës, pafajësinë dhe lumturinë në gjendjen e tyre më të pastër. Të kesh një vëlla do të thotë të kesh një bashkëpunëtor të besuar për jetën. Aura e tij mbrojtëse na qetëson dhe na jep shpresë në momentet më të vështira të jetës sonë. Është një lidhje e bërë nga dashuria, dashuria dhe konflikti. Duke u rritur do të kujtojmë gjithmonë momentet që kemi kaluar së bashku.

Dhe në një mori kujtimesh, ne do të shohim përsëri të gjitha ato kohë që i kemi thënë “Nuk do të flasë më kurrë me ty…”, por atëherë ne po kërkonim vetëm një justifikim për të bërë paqe, sepse dashuria për një vëlla është më e fortë se çdo krenari dhe nëse do të fitonte kjo, ndjenjat do të mbesnin gjithsesi.

Një vëlla është një dhuratë, një bekim, edhe nëse kjo lidhje speciale shpesh karakterizohet nga grindje! Si fëmijë ai mund të mos e ketë treguar gjithmonë veten të jetë i mirë me ju, por ju e dini që thellë ai ju do shumë dhe e dëshmon atë vetëm në atë mënyrë të parëndësishme që përpiqet për të të bërë qejfin.

Lidhja mes vëllezërve dhe motrave është unike dhe ka një ndikim të thellë në rrugën e rritjes. Konflikte, diskutime, xhelozi, teka … këto ndjenja janë vetëm fillimi i një liste të gjatë të situatave me të cilat duhet të përballeni, piqeni, rriteni. Ata në të vërtetë përfaqësojnë një bekim.

Lidhjet e gjakut janë më të forta se çdo lidhje tjetër

Marrëdhënia që ne ndajmë me një vëlla është e paçmuar. Vjen nga e njëjta familje dhe nga i njëjti gjak, ne ndajmë me të momentet tona të para të jetës, pafajësinë dhe lumturinë në gjendjen e tyre më të pastër. Të kesh një vëlla do të thotë të kesh një bashkëpunëtor të besuar për jetën. Aura e tij mbrojtëse na qetëson dhe na jep shpresë në momentet më të vështira të jetës sonë. Është një lidhje e bërë nga dashuria, dashuria dhe konflikti. Duke u rritur do të kujtojmë gjithmonë momentet që kemi kaluar së bashku.

Dhe në një mori kujtimesh, ne do të shohim përsëri të gjitha ato kohë që i kemi thënë “Nuk do të flasë më kurrë me ty…”, por atëherë ne po kërkonim vetëm një justifikim për të bërë paqe, sepse dashuria për një vëlla është më e fortë se çdo krenari dhe nëse do të fitonte kjo, ndjenjat do të mbesnin gjithsesi.

Fryma e vëllezërve

Historikisht, marrëdhëniet familjare dhe lidhjet e gjakut kanë gjeneruar shumë studime dhe hulumtime. Në një artikull të botuar nga revista Psychologies, Marie-Laure Colonna, një psikoanaliste, përcakton vëllezërit si një “ne” që ndajnë të njëjtën pavetëdije. Ajo përmend një koncept të “identitetit kolektiv” që lehtësisht mund të çojë në konflikte. Sidoqoftë, edhe nëse ekziston xhelozia, doktor Marie-Laure Colonna beson se është e nevojshme.

Ajo shpjegon se: “Kjo përvojë nuk mund të shmanget dhe nuk do të ishte e dëshirueshme. Sepse xhelozia është procesi me të cilin fëmija mëson të krahasojë veten, të bëjë dallimin nga vëllezërit dhe motrat e tij dhe të jetë vetvetja”.

Citate dhe mendime

Nëse jeni duke kaluar një periudhë të vështirë me vëllain tuaj, ose nëse thjesht doni t’i kujtoni atij sa i rëndësishëm është për ju, mos hezitoni dhe tregojini atij dashurinë tuaj. Shkrimtarët, mendimtarët dhe të famshëm ndajnë ndjenjat e tyre personale për marrëdhëniet e tyre me vëllezërit e tyre.

Disa nga këto mendime që ne duam t’ju ofrojmë do t’ju bëjnë të buzëqeshni, të qani, ose ndoshta të dy, por ato do t’ju ndihmojnë të kuptoni se sa i rëndësishëm është vëllai juaj për ju.

“Ndonjëherë të jesh vëlla është më i dobishëm se të qenit një superhero”.

Marc Brown

“Vëllezërit janë krijesa të çuditshme!”

Jane Austen

“Ne kemi ardhur në botë së bashku. Kështu që ne do të përballemi së bashku”.

Shakespeare

“Zoti i bekoftë ata që ndihmojnë vëllezërit e tyre”.

Ebu Bekri

“Vëllai juaj do të jetë gjithmonë shoku i parë që do të keni në jetën tuaj”.

Ritu Ghatourey

 

Proverb arab

“Vëllezërit dhe motrat tona janë me ne që nga agimi, e deri në muzgun tonë të pashmangshëm.”

Susan Scarf Merrell