Ligjvënësit e Republikës së Afrikës Qendrore votuan në mënyrë unanime për adoptimin e Bitcoin si monedhë zyrtare.

Republika e Afrikës Qendrore ka aprovuar Bitcoin si monedhë zyrtare shtetërore duke u bërë vendi i dytë që bën këtë veprim.

Shteti Afrikan është vendi më i varfër në botë, por i pasur në diamante, ar dhe uranium. Në konflikt prej dekadash, është një vend aleat i Rusisë.

Ligjvënësit e Republikës së Afrikës Qendrore votuan në mënyrë unanime për adoptimin e Bitcoin si monedhë zyrtare.

El Salvador u bë vendi i parë në botë që adopton Bitcoin si monedhë zyrtare në Shtator të 2021, një lëvizje e kritikuar shumë prej ekonomistëve përfshirë Fondin Monetar Ndërkombëtar që i druhet një mungese stabiliteti financiar.

Të tjerë thonë se Bitcoin e bën më të lehtë për grupet kriminale të pastrojnë para ndërsa grupe mjedisore thonë se konsumi i lartë i energjisë ka impakt negativ në mjedis.

Interneti është i domosdoshëm për përdorimin e kriptomonedhave ndërsa aksesi i internetit kë vendin Afrikan është në masën 4% të popullsisë.