Panxhari është një perime e shëndetshme e cila përveçse sjell një ngjyrë në pjatën tuaj, është i pasur me vitamina esenciale, minerale dhe komponime bimore, shumë prej të cilave kanë veti medicinale.

Këtu janë 8 përfitime të bazuara në prova të panxharit:

Shumë lëndë ushqyese dhe pak kalori: Në fakt, panxhari përmban pak nga pothuajse të gjitha vitaminat dhe mineralet që trupi ka nevojë.

Mund të ndihmojë në mbajtjen e presionit të gjakut në kontroll: Panxhari përmban një përqendrim të lartë të nitrateve, të cilat mund të ndihmojnë në uljen e niveleve të presionit të gjakut. Kjo mund të çojë në një ulje të rrezikut të sëmundjeve të zemrës dhe goditjes në tru.

Mund të përmirësojë performancën atletike: Ngrënia e panxharit mund të përmirësojë performancën atletike duke përmirësuar përdorimin e oksigjenit dhe qëndrueshmërinë. Për të maksimizuar efektet e tyre, konsumojini 2-3 orë para stërvitjes ose garës.

Mund të ndihmojë në luftimin e inflamacionit.

Mund të përmirësojë sistemin tretës: Panxhari është një burim i mirë i fibrave, të cilat ndihmojnë sistemin tretës dhe reduktojnë rrezikun e disa sëmundjeve kronike shëndetësore.

Mund të përmirësojë shëndetin e trurit: Panxhari përmban nitrate, të cilat mund të rrisin qarkullimin e gjakut në tru dhe të përmirësojnë funksionin njohës.

Mund të ketë disa veti kundër kancerit: Disa studime tregojnë se disa përbërës të gjetur në panxhar mund të kenë veti kundër kancerit. Megjithatë, nevojiten kërkime të mëtejshme për të kuptuar më mirë këtë lidhje të mundshme.

Mund të ndihmojë në balancimin e marrjes së energjisë: Panxhari është i pasur me ujë, i moderuar në fibra dhe proteina dhe i ulët në kalori. Të gjitha këto veti mund të balancojnë marrjen tuaj të energjisë dhe të përmirësojnë cilësinë e dietës suaj.