Ministri i Brendshëm dhe kryetari i Lëvizjes Socialiste Aleksandër Vulin ka reaguar ndaj deklaratës së fundit të bërë nga presidenti rus Vladimir Putin në lidhje me pavarësinë e fituar nga Dontesk dhe Luhansk.

Vulin në reagimin e tij ka theksuar se nuk mendon se deklarata e presidentit rus Putin nënkupton ndryshim të qëndrimit të Rusisë për çështjen e shtetit të rremë të Kosovës.

Siç tha ai, Putini vetëm vazhdoi t’i përgjigjet perëndimit me të njëjtat argumente dhe me të njëjtin fjalor me të cilin ata shpjeguan bombardimin e Serbisë.

“Rusia ka mundur të ndryshojë qëndrimin e saj deri më tani, kështu që nuk është, dhe nuk besoj se do ta bëjë këtë tani. Nuk jam i kënaqur që presidenti Putin përmendi përgjigjen e Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë ndaj pyetjes së Jeremiçit në kontekstin e shtetit të rremë të Kosovës, por jam i kënaqur me të gjitha deklaratat e tij në dekadat pas nesh në lidhje me mbështetjen për Serbinë në luftën për “Jam i kënaqur me ndihmën e rezolutës së Britanisë së Madhe, sipas së cilës serbët do të bëheshin populli i parë gjenocidal në histori, për ndihmën për forcimin e ushtrisë sonë, privilegjet doganore, çmimet preferenciale të gazit dhe respektin për Serbinë. dhe presidenti i saj Aleksandar Vuçiç”, ka thënë Vulin.