Burimet gurgullojnë nga ujërat nëntokësore 750 metra thellë nëpër të çarat e kratereve në sipërfaqen e Planetit të Kuq.

Shkencëtarët gjetën presion të lartë nën sipërfaqen e ujit përmes çarjeve brenda disa kratereve të Marsit.

Këto burime rrjedhnin në sipërfaqe, duke gjeneruar karakteristika lineare të mprehta dhe të dallueshme të ujit, të gjetura në muret e këtyre kratereve.

Dhe këto karakteristika të ujit luhatin me stinët në Planetin e Kuq.

Në vitin 2018 studiuesit e mbështetur nga Agjencia Italiane e Hapësirës zbuluan praninë e një liqeni të thellë në Mars.
/MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress