Vepra e parë artistike ndonjëherë që është dërguar në Hapësirë tani zyrtarisht është humbur si rezultat i mbylljes së qeverisë amerikane për një periudhë prej 35 ditësh.

Muzeu i Artit të Nevada dërgoi një skulpturë të quajtur ‘Reflektori Orbital’ deri në Hapësirë në raketën Falcon 9 të SpaceX së bashku me satelitët e tjerë të vegjël në fillim të dhjetorit.

Është projektuar për të nxjerrë nga sateliti dhe të hapet në një tullumbace të formuar që do të pasqyronte dritën e diellit përsëri në Tokë dhe do të ishte e dukshme me sy të lirë.

Por gjatë mbylljes gjashtë javore, ka pasur një mungesë të komunikimit për të mbajtur gjurmët e satelitit dhe ata nuk mund të lëvizin përpara për të fryrë balonën e cila do të ndihmonte në kryerjen e suksesshëm të këtij misioni.

Sipas muzeut, shumë punonjës federalë që shkonin nga shkencëtarët e NASA-s në Komisionin Federal të Komunikimeve dolën me pushim të plotë ose të pjesshëm.

Si rezultat, deri në kohën që qeveria rifilloi pas 35 ditëve të gjitha komunikimet me satelitin kishin humbur. /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress