“Mos qaj që mbaroi, por qesh sepse ndodhi.”
– Dr. Seuss

“Unë u flas të gjithëve në mënyrën e njejt, pavarësisht nëse është pastrues rrugësh ose president universiteti.”
– Albert Einstein

“Miq të mirë, libra të mirë dhe ndërgjegje të qetë: kjo është jeta ideale.”
– Mark Twain

“E vetmja mënyrë për të dalur nga labirinti i vuajtjes është të falësh.”
– John Green

“Dhuna është streha e fundit e njeriut të lig.”
– Isaac Asimov

“Aty ku është dashuria aty është edhe jeta.”
– Mahatma Gandhi

“Ankthi është marramendja e lirisë.”
– Søren Kierkegaard

“Askush nuk e kupton se dikush shpenzon energji shumë të madhe vetëm për të qenë normal.”
– Albert Camus

“Lumturia nuk është asgjë tjetër veçse shëndet i mirë dhe kujtesë e keqe.”
– Albert Schweitzer

“Kur s’ka shpresë për të ardhmen,  e tashmja paraqitet shumë e hidhur.”
– Émile Zola