Sot shënohet 30 vjetori i rrethimit të Sarajevës nga forcat e armatosura të Republika Srpska-s në Bosnje.

Asokohe sekretar i përgjithshëm i Partisë Radikale të Vojisllav Sheshel, Aleksandër Vuçiç , më 1995 zotohej se “për çdo serb të vrarë, do të vrasim 100 myslimanë”.

Vuçiç, i cili u bë më vonë ministër i propagandës së Millosheviçit, nuk u distancua asnjëherë nga të fjalimi dhe të bëmat gjenocidiale të regjimit që i sherbeu.

Më shumë se 11 mijë të rritur, e më shumë se 1 mijë e 600 fëmijë u vranë në gjatë rrethimit të Sarajevës

Rreth 500 mijë predha llogariten të jenë shtënë mbi kryeqytetin e Bosnjës.