1. Ndryshoni dietën tuaj.

Zgjidhni ushqime të shëndetshme, proteina të mjaftueshme dhe një ekuilibër të frutave dhe perimeve me vlera ushqyese. Disa vitamina mund të ndihmojnë në rivendosjen e ekuilibrit, të tilla si vitaminat B, Omega, kaliumi dhe magnezi, dhe një multivitaminë e mirë mund të ndihmojë.

  1. Pini ujë.

Dehidratimi prish gjumin, mund të shkaktojë dhimbje koke dhe funksionim të përgjithshëm të dobët mendor dhe fizik. Pirja e ujit ndihmon në shpëlarjen e sistemit të toksinave, rregullon ekuilibrin e Ph, ndihmon në funksionimin kognitiv, sistemin tretës dhe eliminues, temperaturën, gjumin dhe mund të zvogëlojë stresin që jeni duke përjetuar.

  1. Ju gjithashtu mund të angazhoni shqisat tuaja.

Kur jeni në ankth, ju ndihmon të përqëndroheni duke angazhuar të gjitha shqisat.

Për erën: aromaterapia ndihmon në përmirësimin e humorit pasi nervi i nuhatjes ndodhet në sistemin limbik, i cili është qendra e kontrollit për pjesën emocionale të trurit.

Prekni: mbani në duar një gur të lëmuar, batanije të butë ose lini këmbët tuaja për një moment në kontakt me tokën. Vëmendja ndaj këmbëve është një anksiolitik natyral dhe një mënyrë për t’u ndier më të relaksuar.

Pamja: shikoni ngadalë përreth nga e majta në të djathtë, duke vëzhguar çdo detaj.

Tingulli: Dëgjo përreth zhurmat e natyrës.

Shija: shijoni një ushqim që ju pëlqen.

  1. Shpërqëndrim pozitiv.

Bëni diçka për të ripërqendruar mendjen tuaj. Një ushtrim i shpejtë është të numëroni deri në pesë përpara dhe më pas mbrapa. Angazhohuni në një aktivitete të tilla si këndimi, vizatimi, piktura, kërcimi, enigmat, pastrimi, ecja, noti ose gatimi. Çështja është të bëni diçka dhe të angazhoheni në aktivitete të ndryshme.

  1. Frymemarrje e thelle.

Merrni frymë thellë përmes hundës dhe nxirreni me ngadalë. Kjo quhet një frymëmarrje pastruese e cila ndihmon në rivendosjen e ekuilibrit, çliron tensionin dhe ka një efekt qetësues të menjëhershëm në mendje dhe trup.

  1. Shoqërohuni me të tjerët.

Lidhja me një komunitet si miqtë, familja ose të afërmit mund të çlirojë oksitocinë në tru, e cila është qetësuese dhe mund t’ju ndihmojë të reduktoni stresin.

  1. Ndihmo të tjerët.

Një nga mënyrat më të mira për të trajtuar ndjenjën e ankthit është të ndihmoni dikë tjetër. Të ndihmosh të tjerët është shumë shpërblyese dhe përmirëson gjendjen tuaj emocionale.