Kreu i presidencës së Bosnjë dhe Hercegovinës e ka falënderuar Kurtin për heqjen e taksës. Më pas ata kanë folur rreth bisedimeve Kosovë – Serbi, e me këtë rast, thuhet në njoftim të Qeverisë, janë shprehur kundër shkëmbimit të territoreve mes dy vendeve në dialog.

Kryetari boshnjak i Presidencës së Bosnje Hercegovinës, Džaferović ka mbështetur Kurtin në qëndrimet kundër shkëmbimit të territoreve, duke theksuar se ato kthejnë pas në politikat e viteve ’90, kur si Bosnja dhe Kosova ish- pjesë e Jugosllavisë vuajtën nga regjimi dhe luftërat ndaj politikës së Sllobadan Millosheviç.