Drithërat e plota ofrojnë një paketë të plotë me përfitime shëndetësore, në ndryshim nga drithërat e përpunuara të cilave u hiqen lëndë ushqyese gjatë procesit të përpunimit dhe studimet tregojnë se konsumi i tyre lidhet me probleme shëndetësore si mbipesha dhe inflamacioni.

Nga ana tjetër, ngrënia e drithërave të plota shoqërohet me përfitime të ndryshme, duke përfshirë një rrezik më të ulët të diabetit, sëmundjeve të zemrës dhe presionit të lartë të gjakut.

Konsumi i drithërave si amaranthi, orizi kaf, bullguri, tërshëra, kuinoa kanë dhe një sërë përfitimesh, si:

-Të pasura në lëndë ushqyese dhe fibra;

– Ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës;

-Ul rrezikun e goditjes në tru;

-Ul rrezikun e obezitetit;

-Ul rrezikun e diabetit të tipit 2;

-Nihmon sistemin tretës.