“Faktet nuk pushojnë së ekzistuari vetëm sepse ato injorohen.” –  Aldous Huxley

“Të thuash të vërtetën në një kohë mashtrimi është veprim revolucionar.” – George Orwell

“Më shumë se dashurinë, se paranë, se famën, më jepni të vërtetën.” – Henry David Thoreau

“Nëse dëshironi t’ua thoni njerëzve të vërtetën, fillimisht bëjini të qeshen, përndryshe ata do të ju vrasin.” – George Bernard Shaw

“Çdo gjë që e dëgjojm është një opinion dhe jo fakt. Çdo gjë që e shohim është një përspektiv dhe jo e vërtetë.” – Marcus Aurelius

“E vërteta nuk është gjithmonë e bukur, por ama etja për të është.” – Nadine Gordimer

“Ne jetojm në një epokë ku nevojat e vetme janë gjërat e panevojshme.” – Oscar Wilde

“E vërteta kurrë nuk e dëmton një kauz të drejtë.” – Mahatma Gandhi

“Kur e vërteta zëvendësohet me heshtje, heshtja është gënjeshtër.” – Yevgeny Yevtushenko

“Nëse dëshironi të jeni një kërkues real i së vërtetës, është e domosdoshme që të paktën një herë në jetën tuaj të dyshoni, sa më shumë që të jetë e mundur, në çdo gjë.” – Rene Descartes

“Ashtu sikur të gjithë ëndërrimtarët, edhe unë e ngatërroj zhgënjimin më të vërtetën.” – Jean Paul Sartre

“E vërteta është në anën e të shtypurëve.” – Malcolm X

“Njeriu mendje lartë më shumë duhet të brengoset për të vërtetën se sa për atë se çfarë mendojn të tjerët.” – Aristoteli

“Nuk duhet kurrë ta nderoni njeriun më shumë se të vërtetën.” – Platoni

“Idealet të cilat gjithmonë kanë ndriçuar para meje dhe më kanë mbushur mua me kënaqësi janë mirësia, e bukura dhe e vërteta.” – Albert Einstein

“Bindjet janë armiqë shumë më të rrezikshëm të së vërtetës se sa gënjeshtrat.” – Friedrich Nietzsche

“Hipokritët ofendohen nga e vërteta.” – Jess C. Scott

“Nuk është e lehtë të rrish i heshtur atëherë kur heshja është gënjeshër.” – Victor Hygo

“Ajo që nuk mund të thuhet mbi të gjitha nuk duhet të heshtet por të shkruhet.” – Jacques Derrida

“Ta thuash të vërtetën është shumë e vështirë dhe të rinjtë rrallëherë janë në gjendje ta thonë atë.” – Leo Tolstoy /MekuliPress.com/

Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress