Çdo vit në ShBA botohet një sondazh për kombet më të lumtura në botë.

Në raportin e “World Hapiness Report”, të parët dolën qytetarët e Finlandës.

Ndërsa “kosovarët” ishin në pozitën e 46-të, kurse Serbia ishte në pozitën e 70-të, Mali i Zi në të 73-të, Kroacia 75-të, Bosnja dhe Hercegovina 78-të dhe Maqedonia Veriore në të 84-të.

Raporti ndërohet sipas ndihmave sociale, moshës, shëndetit, lirinë për të marrë një vendim dhe korrupsioni.

Në top 5she përveç Finalndës ishte edhe Danimarka, Norvegjia, Islanda dhe Holanada. 

Njerëzit më pak të lumtur ishin, qytetarët e Afrikës Jugore, Tanzanisë dhe Afganistanit.