Në gjysmën e parë të natës, nën ndikimin e alkoolit, një person është në gjumë sikur në koma, ndërsa në orët e mëngjesit gjumi është i shqetësuar, për shkak të të cilit njeriu zgjohet tepër herët.

Derisa disa thonë se një gotë birre ose verë para gjumit është e dëshirueshme, mjeku austriak Hademar Bankhofer thotë se alkooli arrin një efekt krejtësisht të kundërt.

“Ai e pengon gjumin, pasi për gjumë të shëndetshëm nevojitet rrjedhja graduale në disa faza – së pari “zhytja”, pastaj gjumi i lehtë, gjumë i rëndë dhe në fund faza REM”, shpjegon profesori Bankhofer.

Mjekët këshillojnë që pas orës 19.00, nuk duhet konsumuar alkool apo pije që përmban kafeinë.  – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën MekuliPress