Edicioni i fundit i gazetës amerikane ‘Express’ do të botohet të enjten.

Menaxhimi i gazetës përmendi humbje financiare kur shpjegoi vendimin e saj për të mbyllur gazetën 16-vjeçare, e cila kryesisht kishte në shënjestër udhëtarët e Metro.

Ndërsa ata nuk pranuan të sigurojnë numra specifikë, stafi menaxhues tha që gazeta e shtypur kohët e fundit kishte filluar të humbiste para.

Express ishte shpërndarë falas çdo mëngjes nga tregtarët dhe ishte hedhur edhe në kazanë në ndalesat e Metro-ve.

Redaktori Ekzekutiv i Expressit Dan Caccavaro i tha Postit se u shpërnda në rreth 190,000 njerëz në ditë në kulmin e tij në 2007.

Kjo shifër ra në mënyrë të konsiderueshme vitet e fundit pjesërisht për shkak të rënies së lexuesve të Metro-ve dhe falë përdorimit të WiFi në trena duke lejuar pasagjerët të lexojnë lajme në telefonat e mençur.

Caccavaro vuri në dukje këtë ndryshim në një kolonë lamtumire që do të botohet në Express të enjten.

“Këtë të hënë në mëngjes, ndërsa hipa trenin për të punuar … tre njerëz në trenin tim të mbushur me njerëz Blue Line po lexonin Express (faleminderit!)”, Shkroi ai. «Një burrë e kishte hundën në një libër të modës së vjetër. Pothuajse të gjithë të tjerët shikonin një telefon”.

Express punësoi 20 gazetarë. Ata do të pushohen nga puna si rezultat i mbylljes së gazetës.