Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla në raportimin e saj në Komisionin për Punë të Jashtme dhe Diasporë ka thënë se do të rishikojnë vendosjen e ambasadave në shtetet përkatëse.

Gërvalla para deputetëve u shpreh se do të dalin me një listë se ku duhet të jenë prioritet për hapjen e ambasadave.

“Ligji për Shërbimin e Jashtëm do të vërë në pikëpyetje të gjitha ambasadat, konsullatat në secilin veç e veç do të shikojmë në çfarë konkurrence është në shtetet që nuk jemi të pranishëm e që do të duhet të jemi, duhet të jemi të kujdesshëm ku i vendosim apo ku nuk i vendosim ambasadat tona. Do të dalim me propozim publik me një listë të qartë se ku janë prioritetet ku duhet të jenë ambasadat tona”, ka thënë Gërvalla.

Ajo tutje u shpreh se ambasadorët do të jenë 50% diplomatë karriere.

“Proporcioni politik nuk do ta kalojë 50 %, pra 50 për qind do të jenë diplomatë të karrierës, konsuj politikë nuk do të ketë në qeverinë tonë. Kjo nënkupton që ne me shumë kujdes duhet të ndërtojmë akademinë diplomatike, që do t’i përgatisë diplomatët tanë seriozisht”, ka thënë ajo., Donika Gërvalla në raportimin e saj në Komisionin për Punë të Jashtme dhe Diasporë ka thënë se do të rishikojnë vendosjen e ambasadave në shtetet përkatëse.

Gërvalla para deputetëve u shpreh se do të dalin me një listë se ku duhet të jenë prioritet për hapjen e ambasadave.

“Ligji për Shërbimin e Jashtëm do të vërë në pikëpyetje të gjitha ambasadat, konsullatat në secilin veç e veç do të shikojmë në çfarë konkurrence është në shtetet që nuk jemi të pranishëm e që do të duhet të jemi, duhet të jemi të kujdesshëm ku i vendosim apo ku nuk i vendosim ambasadat tona. Do të dalim me propozim publik me një listë të qartë se ku janë prioritetet ku duhet të jenë ambasadat tona”, ka thënë Gërvalla.

Ajo tutje u shpreh se ambasadorët do të jenë 50% diplomatë karriere.

“Proporcioni politik nuk do ta kalojë 50 %, pra 50 për qind do të jenë diplomatë të karrierës, konsuj politikë nuk do të ketë në qeverinë tonë. Kjo nënkupton që ne me shumë kujdes duhet të ndërtojmë akademinë diplomatike, që do t’i përgatisë diplomatët tanë seriozisht”, ka thënë ajo.