Në këtë artikull, ne do të ndajmë 5 këshilla jetësore që do t’ju ndihmojnë të shëroni mendjen tuaj dhe në fund të fundit të bëni një jetë më të lumtur duke ndryshuar mendimet tuaja, në mënyrë që të mund të bëni hapat e parë drejt një jete të mrekullueshme të mbushur me pasion dhe lumturi.

Jini vëzhgues i mendjes suaj

Në vend që të reagoni ndaj të gjitha mendimeve tuaja, thjesht vëzhgoni ato pa asnjë paragjykim. Dhe posa lind një mendim i mirë ose i keq, thoni “është interesante që unë vetëm mendova për këtë.”

Si një vëzhgues që nuk ka asnjë paragjykim ndaj mendimeve, ju mbeteni nën kontroll duke mos reaguar. Mos i identifikoni valët – përkundrazi, jini një oqean i qetë dhe i palëvizshëm.

Trajnoni trurin tuaj të mendojë mendime të lumtura

Trajnimi i trurit tuaj për të menduar në një mënyrë më pozitive, do t’ju bëjë një person më të lumtur.

Me siguri keni vërejtur se disa njerëz ndjehen keq me veten e tyre kur kritikohen, ndërsa të tjerë duket sikur as që u ka interesuar.

Ajo që shumica e njerëzve nuk e dinë është se mënyra si reagoni ndaj kritikës është thjesht një zakon. Disa njerëz e kanë zakon ta marrin atë personalisht dhe si rezultat të ndjehen keq, ndërsa të tjerët janë zakonisht indiferentë, gjë që u shërben si mburojë dhe i mban të lumtur.

Gjeni qëllimin tuaj në jetë

Keni nevojë për një qëllim dhe ky është çelësi për një jetë të jetuar mirë.

Kur keni një synim dhe qëllim të qartë, do të përqendroheni në gjërat që kanë rëndësi pasi të jeni shkëputur nga të gjitha shpërqendrimet në jetën tuaj. Kjo do t’ju ​​bëjë shumë më të lumtur dhe më pak të stresuar.

Për shkak se ajo në të cilën ju përqendroheni për një periudhë të zgjatur kohe bëhet realiteti juaj, është thelbësore të vendosni qëllimin që dëshironi të përmbushni dhe të drejtoni energjinë e mendjes drejt tij.

Besoni me zemër

Nëse keni disa dyshime ose nuk ndiheni rehat, mos u përpiqni ta luftoni këtë gjëndje, është normale.

Kurdoherë që të përpiqeni të bëni diçka të re në jetën tuaj, mendja juaj do të përpiqet të vijë me të gjitha llojet e arsyeve të ndryshme për t’ju larguar nga racionalizimi i tepërt.

Në raste të tilla, racionalizimi  tepërt nuk do t’ju japë përgjigjet që po kërkoni. Kështu, duhet të kërkoni vetëm në zemrën tuaj për përgjigjet e duhura.

Kuptoni ndryshimin midis kërkesa të larta ndaj vetes dhe Egos.

Egoja është natyra juaj më e thellë kafshërore. Mbijetesa dhe frika është mantra e saj. Zëri i Egos është zë i lartë dhe i vështirë për t’u vërejtur.

Në anën tjetër, uni juaj është krijimtaria, mençuria dhe intuita juaj. Është vetëdija krijuese Universale që kanalizohet përmes mendjes tuaj. Flet me pëshpëritje dhe nuk është e lehtë për t’u dëgjuar. Dëgjoni me vëmendje veten tuaj (dhe anashkaloni egon). Nga ana tjetër, kjo do ta bëjë mendjen tuaj më të shëndetshme dhe më të lumtur.

Reagoni më pak, por kushtojini më shumë vëmendje.

Shpresojmë që këto këshilla të kenë qenë të dobishme për ju. /MekuliPress/ Nëse e keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj!