A keni një nga këto kaseta video origjinale? E pabesueshme: ato mund të vlejnë deri në 10.000 euro. Kontrolloni me kujdes, sepse mund të jeni shumë me fat dhe nuk e dini

Ata që nuk janë më adoleshentë, me siguri do të kujtojnë kur DVD -të ishin akoma gati fantastiko -shkencore, dhe kur nuk ishte aq e lehtë të gjeje një film të sapo dalë në kinema, siç ndodh sot duke lundruar në internet. Dhe pastaj iu drejtuam videokasetave legjendare, të cilat mbushën raftet tona duke zënë të njëjtën hapësirë ​​si një libër. Epo, dijeni që nëse keni akoma disa në shtëpi, duhet të shkoni të kontrolloni titujt dhe botimet e tyre dhe t’i krahasoni me listën që do t’ju ofrojmë, sepse me sa duket disa vlejnë një pasuri sot. Nëse jeni mësuar të hidhni objekte të vjetra, ose më mirë të vjetruara, më mirë ndaloni.

Ato janë të vjetruara teknologjikisht. Megjithatë, atyre shpesh u jepet një vlerë sentimentale e tillë që disa njerëz vendosin t’i mbajnë ato gjithsesi, duke i lënë kështu rrugë fenomenit të grumbullimit. Ky fenomen përfshin shumë fusha, nga monedhat e deri te makinat, por kohët e fundit asaj i janë shtuar edhe videokasetat. Në ditët e sotme, edhe DVD playerët tashmë të vjetër janë praktikisht të vjetruar, e lëre më VHS!

Por tani ka dalë një lajm që do të bëjë shumë njerëz të lumtur. Në fakt, disa kaseta video origjinale kanë arritur vlerën e tregut deri në 10 mijë euro. Për cilat kaseta video po flasim? Nga ato që riprodhojnë kryeveprat e vjetra të Disney, tani përsëri në modë falë mbështetjes së Pixar.

Tony Pericone, një sipërmarrës qarkullimi i të cilit sillet rreth tregut të grumbullimit, shpjegoi: “Ka shumë zëra për të, por realiteti është se këto janë çmimet, edhe nëse blerësit janë në arrati”. Tony nuk është i bindur se këto artikuj janë me vlerë të çmimit të treguar të shitjes, ose të paktën jo akoma, por që nga fillimi i vitit 2017 11 videokaseta Disney janë shitur tashmë në eBay për rreth 400-500 euro secila. caffeinamagazine.it