Organizata Botërore e Shëndetësisë, që ka ndryshuar disa herë qëndrimet e veta publike gjatë pandemisë, ka bërë një parashikim për fundin e saj.

Ka dritë në fund të tunelit, por do të jenë 6 muaj të vështira. Europa është sërish në epiqendër të pandemisë, bashkë me SHBA. Një person vdes çdo 17 sekonda

është shprehur Hans Kluge drejtori për Europën në OBSh.

Sipas tij në Europë janë verifikuar 28% e rasteve me CoVid-19 në shkallë globale dhe 26% e vdekjeve.