Zyrtarët e shëndetit në Illinois kanë raportuar për një rast që mund të jetë vdekja e parë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që lidhet me tymosjen e cigareve elektronike (vaping).

Departamenti i Shëndetit Publik në Illinois thotë se një person që kohët e fundit ishte zhdukur, vdiq pasi u shtrua në spital me sëmundje të rëndë të frymëmarrjes.

Melaney Arnold, një zëdhënëse e agjencisë, thotë se vdekja është e para në shtet që mund të lidhet me tymosjen e cigareve elektronike.

Gjithashtu u bë e ditur se numri i njerëzve që kanë përjetuar sëmundje të frymëmarrjes pas tymosjes u dyfishua në 22 në javën e kaluar.

Në një njoftim të mërkurën thuhej se 149 raste të sëmundjes së rëndë të mushkërive në mbarë SHBA-të mund të lidhen me tymosjen e cigareve elektronike. – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën e pavarur “MekuliPress”