Nëse i pini vitaminat në këtë orar të ditës efekti do të jetë 100% më i madh

Vitamina C është një nga vitaminat më të rëndësishme e cila mund të ndihmojë të shkurtojë kohëzgjatjen e ftohjeve të zakonshme dhe të përmirësojë shërimin.

Por për të marrë maksimumin e përfitimeve nga ajo apo nga çdo vitaminë tjetër ju duhet të merrni atë në koha e duhur të ditës.

E njohur edhe si acid L-askorbik, vitamina C është një vitaminë e tretshme në ujë. Kjo do të thotë se absorbohet lehtë nga indet e trupit.

Ndryshe nga vitaminat që treten në yndyrë, vitaminat që treten në ujë nuk mund të ruhen nga trupi juaj, kështu që ju duhet të plotësoni rregullisht vitaminën C duke ngrënë ushqime të pasura me të ose duke marrë shtesa.

Vitaminat e tretshme në ujë pastrohen nga gjaku juaj nga veshkat dhe janë dalin në formën e urinës.

Ekspertët e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë rekomandojnë që meshkujt të marrin 90 miligramë vitaminë C në ditë; femrat duhet të synojnë 75 miligramë.

Nëse pini duhan, shtoni 35 mg në këto vlera. Pirja e duhanit mund të bëjë që të keni mangësi të vitaminën C

Pra, cila është koha më e mirë për të marrë vitaminat C shtesë? Kjo është e thjeshtë, thotë Robert Zembroski, një specialist i mjekësisë funksionale dhe autori i disa librave të shëndetit: Qëllimi për ta marrë atë në të njëjtën ora çdo ditë, thotë ai, pasi të keni ngrënë një vakt të caktuar.

Vitamina C është shumë acidike kështu që mund të shkaktojë përzierje kur merret me stomakun bosh.

Një tjetër mundësi është që të ndani dozat tuaja, thotë Zembroski.

– Kjo mund të përmirësojë thithjen e saj nga trupi,dhe zvogëlon mundësinë që ajo do t’ju bëjë të ndiheni të shqetësuar, dhe kjo mund të ndihmojë në mbajtjen e saj në gjak pasi nuk do të zhduket shpejt me anë të urinës.