Masa të reja anti-Covid janë miratuar sot nga qeveria e Kosovës. Kabineti Kurti ka vendosur kufizim të lëvizjes nga ora 22:00 deri në orën 5 të mëngjesit.

Ministria e Shëndetësisë, ka marrë vendim për mbylljen për 12 ditë të lokaleve, bareve dhe restoranteve, qendrave tregtare, palestrave dhe shkollave si dhe ndalohen grumbullimet deri në 10 persona.

Ndalohet veprimtaria e qendrave të mbyllura tregtare, përveç shërbimeve esenciale, siç janë dyqanet ushqimore dhe farmacitë, nga data 7 prill deri më datë 18 prill.

Në qendrat e hapura tregtare lejohet aktiviteti duke i respektuar masat dhe rekomandimet për kontrollin, parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID – 19.

Gjithashtu, institucionet publike dhe private të arsimit parauniversitar do kalojnë në online nga 12 deri më 18 prill ndërsa ato universitare nga 6 deri më 18 prill.

Sipas njoftimit, shërbimet e gastronomisë obligohen të pezullojnë aktivitetin e tyre nga data 6 prill deri me datë 18 prill. “Shërbimet e gastronomisë lejohen të punojnë vetëm me shërbim “merr me vete”, “dërgesë me porosi” dhe “drive-through”.

Ndërsa mbajtja e maskës duke mbuluar hundën dhe gojën është detyruese, në të gjitha rastet përveç:

-Gjatë drejtimit së automjetit vetëm apo me anëtarët e ngushtë të familjes;

-Gjatë vrapit dhe çiklimit;

-Gjatë ecjeve jashtë zonave të banuara dhe jo në grupe me më shumë se 4 persona të të njëjtës familje.

11 persona kanë ndërruar jetë në 24 orët e fundit në Kosovë nga Covid-19, ndërkaq janë konfirmuar 512 raste pozitive.