Zgjedhjet për presidentin e Shteteve të Bashkuara mbahen sot, por rezultatet e këtij votimi mund të mos mbërrijnë brenda natës. Madje ato mund të vonohen në rastin më të keq për ditë të tëra, ose ndoshta edhe javë. Por nëse gjithçka shkon pa probleme më poshtë mund të mësoni se kur do të dalin rezultatet e para sipas orës së Kosovës -Shqipërisë.

– Ora 1.00: është koha e mbylljes së qendrave të para të votimit në Indiana, Kentucky, Georgia, South Carolina, Vermont, Virginia;

– Ora 1.30: qendrat e votimit do të mbyllen në Karolinën e Veriut, West Virginia, Ohio: e para dhe e treta janë shumë të rëndësishme në garën për Shtëpinë e Bardhë: nëse Biden fiton në të paktën njërën nga të dy, fitorja e tij e fundit do të ishte shumë e mundshme;

– Ora 2.00: qendrat mbyllen në 16 shtete, por të gjithë do të shohin nga Florida dhe Pensilvania, dy nga shtetet e lëkundura. Nëse Biden do të fitonte në Florida, rruga për në Shtëpinë e Bardhë do të shtrohej, ndërsa në Pensilvani – një shtet që jep 20 votues të lartë – beteja është shumë e fortë, pavarësisht nga sondazhet e fundit që i japin Biden një epërsi prej 5 pikësh;

– Ora 3.00: Sondazhet mbyllen në Wisconsin, Michigan (dy shtete që Trump i rrëmbeu Clintonit në 2016, për një grusht votash) dhe – mbi të gjitha – Texas, një shtet historikisht republikan dhe “shumë i rëndë” (38 votues të mëdhenj). Nëse Biden do të arrinte me të vërtetë të mundte Trump në Texas – një skenar që nuk ka më shumë gjasa – ai do të ishte president;

– Ora 4.00: qendrat e votimit mbyllen në 4 shtete, përfshirë Utah

– Ora 5.00: qendrat e votimit mbyllen në 5 shtete, përfshirë Kaliforninë, një bastion i Demokratëve (me 55 votues të mëdhenj)

– Ora 7.00: mbyllen qendrat e votimit në Alaska, shteti i fundit për të votuar.
Skenari për fituesinmund të jetë i qartë qysh në orën 4 ose 5 të mëngjesit. Por, siç thamë më parë, këtë vit situata është shumë më e komplikuar.