Këtu janë pesë arsye pse konsumi i mangos sjell përfitime shëndetësore:

Forcon imunitetin: Një mango përmban pothuajse dyfishin e nevojave tuaja ditore për vitaminë C për të ndihmuar në mbështetjen e një sistemi të shëndetshëm imunitar.

Ndihmon për një shtatzëni më të shëndetshme: Mango përmban folate, një lëndë ushqyese thelbësore për nënat e ardhshme, sepse mbron nga defektet e tubit nervor në mitër

E pasur me kalium: Kaliumi është i rëndësishëm për të mbajtur muskujt në lëvizje dhe mangot janë një burim i mirë i tij.

Burim fibrash: Ju do të merrni më shumë se 10 për qind të nevojave tuaja ditore për fibra që duan zorrët nga një mango.

Ndihmon shëndetin e syve: Ngjyra portokalli e ndezur e mangove tregon praninë e beta-karotenit, një antioksidant që ndihmon shëndetin e syve.